Grosics GyulaHONGAARSE LEGENDE GROSICS OPGENOMEN IN HET ZIEKENHUIS

Grosics Gyula, één van de twee nog levende spelers van Hongarije's Golden Team uit de jaren '50, werd op 4 januari 2007 in het Szent János Kórház opgenomen, na problemen met de bloedtoevoer naar de hersenen.

De bijna 81 jaar oude (° 4 februari 1926) voormalige doelwachter, de "Zwarte Panter', zei dat hij het bewustzijn had verloren, een paar weken na de begrafenis van zijn beroemde vriend Puskás Ferenc.

"De dood van Puskás woog heel zwaar op mij. Ik moet dit jaar mijn tempo wat vertragen en wat meer relaxen," vertelde hij het Hongaars nationaal nieuwsagentschap.

Het andere nog levende lid van de Aranycsapat, dat toen beschouwd werd als het beste team van de wereld, is voormalig verdediger Buzánszky Jenõ, die ook al 81 is.

...Wij wensen Gyula een spoedig herstel toe...


Hongaarse voetbalgrootheid Grosics' conditie verbeterd.

Boedapest, dinsdag 9 januari:

Gyula Grosics, een van de weinige overlevenden van Hongarije's Gouden Team van de jaren '50, staat op het punt het hospitaal te mogen verlaten, na zijn opname wegens gezondheidsproblemen, zo verklaarde de Hongaarse Voetbalfederatie (MLSZ).

De 80-jaar oude Grosics, doelman bij het fameuze team, was donderdag 4 januari gehospitaliseerd nadat hij het bewustzijn verloren had ten gevolge van onvoldoende bloeddoorstroming naar de hersenen. Hijzelf citeerde de dood van zijn vriend Puskás als een van de redenen van zijn slechtere gezondheidstoestand.

De voorzitter van de MLSZ, Kisteleki István, bezocht Grosics maandag in het ziekenhuis. Na dat bezoek vermelde de federatie op zijn website dat Grosics zich beter voelde en dat hij in staat zou zijn om in de eerstvolgende dagen naar huis te mogen gaan.


Laten wij hopen dat die goede trend zich voortzet en dat Grosics nog lang van een goede gezondheid mag genieten.

Grosics GyulaGrosics mocht het ziekenhuis verlaten!

Boedapest, dinsdag 16 januari:

Grosics Gyula mocht gisteren maandag 15 januari het ziekenhuis, waar hij behandeld werd voor zijn gezondheidsproblemen, verlaten; zo werd medegedeeld door de Hongaarse Voetbalfederatie (MLSZ).

Sinds zijn opname op 4 januari was zijn toestand dermate verbeterd dat hij naar huis mocht terugkeren.

"Indien de resultaten niet zo goed zijn als gewenst, zijn zij ook niet zo slecht als ik verwacht had," verklaarde Grosics op de MLSZ website nadat hij het ziekenhuis verlaten had. "Ik heb problemen, maar de dokters zeggen dat die inherent zijn aan mijn ouderdom."


...zie verder zijn biografie:
Grosics.htm