CZINK  Melinda

Czink Melinda
Melinda bij een return.
Melinda bij een return (Quebec 2009).

Geboren : 22 oktober 1982 in Budapest - Hongarije

Professioneel tennisspeelster sinds 2000, gestopt in 2013.
1.78m, 62 kg.
Linkshandig, met tweehandige backhand. Houdt van elke ondergrond.

Biografie :
Czink Melinda
werd op 10-jarige leeftijd in het tennis geïntroduceerd door haar vader en wordt gecoacht door Ian Barstow en Phil Dent. Haar moeder, Ágnes, en haar vader, István, baten een eigen zaak uit in Budapest. Haar broer Péter werkt bij Morgan Stanley in Hongarije (ging naar het Manhatten College met een atletiek studiebeurs).
Melinda, die afwisselend in Budapest en in New York verblijft, heeft twee katten (Funny en Bence). Onder haar favoriete films is o.a. 'The Shawshank Redemption'; haar favoriete boek is 'Pride and Prejudice'. Verder houdt zij van rock muziek, Hongaars eten (vooral van haar moeders keuken), lezen, naar de bioscoop gaan en rondhangen op het strand. Haar favoriete land om te bezoeken is Australië (de mensen zijn er vriendelijk, eerlijk en houden van sport). Zij bewonderd haar moeder voor haar harde werk en om nooit op te geven, en haar vader om het glas altijd halfvol te zien.

Een interview met Czink Melinda (september 2009).

Hoe ben je in het tennis geraakt?
Ik begon tennis te spelen met mijn vader en broer. Mijn vader was een recreatieve speler en toen we kinderen waren gingen wij naar hem te kijken. Toen ik bijna 10 jaar oud was en mijn broer zeven, begon hij ons beetje bij beetje het spel aan te leren. Dit alles was in Hongarije. Mijn broer ging naar Manhattan College met een atletiek beurs (hij is afgestudeerd in januari 2009) en is nu werkzaam voor Morgan Stanley in Hongarije.

Praat over je opvoeding.
Ik groeide op en studeerde af aan de middelbare school in Hongarije. Ik speelde altijd tegen de jongens op de tennisclubs, wat veel geholpen heeft. Ik kwam naar de VS in 2001 vlak na professioneel geworden te zijn. Wanneer ik niet op reis ben, breng ik graag mijn tijd door met mijn vrienden en familie in Hongarije, maar ik breng het grootste deel van mijn vrije tijd door met oefenen in Los Angeles met mijn coach, Ian Barstow. Ik verdeel mijn tijd tussen Budapest en Los Angeles, maar mijn huis is in Budapest.

Hoe voel je je over het feit dat je een van de weinige linkshandigen bent in de Top 100?
Ik denk dat het zeker een voordeel is, totdat ik tegen een andere linkshandige speel - het is erg moeilijk om een andere linkshandige te breken! Maar als een andere speel waardeer ik mijn eigen opslag. Als een linkshandige goed serveert kan dat een hoop problemen voor iedereen veroorzaken. De manier waarop de slide ballen, vooral op een snelle ondergrond, is iets wat je niet veel ziet.
* Opmerking: Czink is (op 21 september 2009) de tweede hoogst gerangschikte linkshandige speler op de Tour op nr.37 (María Jose Martínez Sánchez is de hoogst gerangschikte, op 36)

Wat is dit jaar veranderd, dat u op zo'n hoge plaats heeft geholpen?
Ik heb lange tijd hard gewerkt. Het was een lang proces. Ik werk met mijn coach bij het aanbrengen van technische wijzigingen, tactisch, fysiek, mentaal ... En met dit alles, ben ik echt beginnen te genieten van het spel en verhoog mijn potentieel. Ik win aan vertrouwen uit elke wedstrijd, en ik heb spelers uit de Top 10, Top 20, Top 30 ... verslagen. Het valt allemaal samen nu.

Wat zijn volgens u uw grootste troeven op de court?
Ik zou zeggen mijn opslag. Mijn favoriete shots zijn mijn opslagen en swingende volleys. Sinds vorig jaar heb ik, buiten het seizoen, hard gewerkt aan mijn opslag. Ik heb eigenlijk twee coaches - ik noemde al Ian, maar ik heb ook met Phil Dent mijn opslag gewerkt. Hij veranderde mijn hele beweging is en het werkt heel goed. Hij is een geweldige coach en motiveert me echt. De combinatie van deze twee Aussies en hun winnende mentaliteit komt goed door. De opslag is zo belangrijk - als ik mijn opslagspellen gemakkelijker kan winnen, kan ik mij echt concentreren op mijn terugslag.

Wat is uw favoriete ondergrond en favoriete toernooi?
MC: Ik voel mij goed op elk oppervlak. Ik groeide op op klei, waar ik mij dus heel comfortabel voel, maar ik heb ook sinds acht jaar op de hardcourt geoefend en gespeeld. Ik hou van gras. Ik heb talrijke favoriete toernooien, maar als ik moet kiezen: de Australian Open. De mentaliteit van de mensen, hoe ze van de sport houden en hoe tegenover de atleten staan, het is zo speciaal. En de ouders van de coaches zijndaar, zodat ik van mijn tijd daar kan genieten. Natuurlijk denk ik nu dat ook Quebec één van mijn favorieten toernooien is :)

Wat doe je graag als je tijd hebt buiten het tennis?
Ik hou van lezen. Ik lees de hele tijd. Ik kan thans vijf of zes boeken per week lezen. Ik doe heel veel aan Sudoku ook. Ik hou ook van films bekijken; een van mijn favoriete films is 'The Shawshank Redemption'. Ik breng ook graag tijd door met mijn familie. Ik geniet van mijn moeders koken! Ik vind het erg leuk terug naar huis te gaan.

Wat zijn uw carrière doelen?
Ik stel mij geen specifieke ranking doelen. Dit seizoen wilde ik alles wat ik in het tussenseizoen deed in de praktijk en in mijn wedstrijden omzetten. En ik voel dat ik dat gedaan heb sinds mijn eerste toernooi van het jaar in Brisbane. Ik heb een aantal doelstellingen, maar ik houd ze voor mij. Ik wil wedstrijd bij wedstrijd bekijken en van de reizen te genieten.

Je schreef een paar jaar geleden, in 2005 - te Canberra, geschiedenis door van Ana Ivanovic in de laatste ronde van de kwalificaties te verliezen, maar kreeg vervolgens toegang tot het hoofdtoernooi als lucky loser. Jullie twee ontmoetten elkaar opnieuw in de finale van dat hoofdtoernooi, de enige keer dat dat gebeurd is op de Tour.
Ik herinner me dat :) In de laatste ronde van de kwalificaties heb ik niet zo goed gespeeld tegen Ana, en zij speelde zo goed. Ik was klaar om naar de kwalificaties van de Australian Open te vertrekken, maar ik kon naar het hoofdtoernooi als lucky loser, wat een prettige verrassing was! In de eerste ronde kreeg ik drie wedstrijdpunten tegen, maar bleef vechten... Tenslotte kwam ik in de finale en daar was Ana weer! Ik herinner me dat ik tot 5-4 in de eerste set goed speelde, en misschien kon serveren voor de set ... Ik weet het niet zeker ... maar toen werd ik een beetje nerveus en zij begon mij af te maken. Ze won, 7-5 en 6-1. Het had een keerpunt voor mij kunnen zijn... maar het was er zeker een voor haar, want nadien begon ze echt goed te spelen. Het was een zeer gedenkwaardige week voor mij. Ana en ik konden er ook om lachen. Het was heel interessant - ik ben blij dat ik zo deel uitmaak van de tennisgeschiedenis!
Overzicht van haar carrière
2000 - Speelde haar eerste Tour-kwalificatie in Budapest (als WC); speelde ook in het ITF Circuit.
2001 - Won drie enkel titels en twee dubbel titels in het ITF Circuit.
2002 - Kwalificeerde zich tweemaal voor een Tour-deelname (incl. US Open); won vijf enkel titels in het on ITF Circuit.
2003 - Eerste Top 100 seizoen; speelde eerste drie Tour-wedstrijden, bereikte kwart finale in Helsinki en 3de op het US Open, maar faalde in de 1ste ronde op de Australian Open; kwalificeerde zich viermaal voor een Tour-deelname (incl. Roland Garros); won vier enkel titels en één dubbel titel in het ITF Circuit; maakte haar Top 100 debuut op 11 augustus (na Helsinki; rees van nr 107 naar nr 95).
2004 - Bereikte tweemaal de 2de ronde (incl. Australian Open); haalde veertienmaal de 1ste ronde (incl. drie hooftoernooien en de Olympische Spelen) en kwalificeerde zich éénmaal voor een Tour-deelname; won twee enkel titels in het ITF Circuit.
2005 - Tweede Top 100 seizoen; runner-up in Canberra (verloor in de finale van de kwalificaties van Ivanovic; als 'Lucky Loser' verloor zij opnieuw van Ivanovic in de finale); kwartfinale in Kolkata; bereikte driemaal de 2de ronde; verloor zevenmaal in de 1ste ronde (incl. Wimbledon) en de Tour-kwalifucaties achtmaal (incl. US Open).
2006 - Derde Top 100 seizoen; halve finale in Bangalore (verloor van Kostanic Tosic); viermaal kwart finale, in Canberra, Pattaya City, Rabat en Bali; bereikte driemaal de 2de ronde (incl. Roland Garros, Wimbledon); verloor tienmaal in de 1ste ronde (incl. twee hoofdtoernooien) en vijfmaal in de Tour-kwalificaties.
2007 - Kwart finale in Bangalore; bereikte éénmaal de 2de ronde; verloor zevenmaal in de 1ste ronde (incl. Australian Open, Roland Garros, Wimbledon) en elfmaal in de Tour-kwalificaties (incl. US Open); won drie enkel titels en drie dubbel titels in het ITF Circuit.
2008
- Kwartfinale in Québec City; bereikte tweemaal de 3de ronde en viermaal de 2de ronde; verloor viermaal in de 1ste ronde en tienmaal in de Tour-kwalificaties (incl. alle vier de hoofdtoernooien); won één enkel titel en drie dubbel titels in het ITF Circuit.

Melinda winnares in Quebec
...met de gewonnen trofee...
Melinda na winst op het WTA-toernooi van Quebec (2009).2009 in detail - Eerste Top 50 seizoen
* JANUARI
- Bereikte de 2de ronde in Brisbane (als kwalificatiespeelster, verloor van reekshoofd nr 3 Bartoli);
- bereikte kwartfinale in Hobart (als kwalificatiespeelster, verloor van Rybarikova met 6-0, 1-6 en 7-6(7));
- bereikte de 2de ronde in Australian Open (verloor van reekshoofd nr 22 Zheng in 3 sets).
* FEBRUARI
- Verloor in de 1ste ronde in Memphis (tegen Foretz in 3 sets).
* MAART
- Bereikte de 2de ronde in Monterrey (verloor van reekshoofd nr 4 Zheng);
- verloor in Indian Wells en Miami in de kwalificaties.
* APRIL
- Verloor in de 1ste ronde in Ponte Vedra Beach (verloor van Paszek in 3 sets);
- bereikte kwartfinale in Charleston (versloeg reekshoofd nr 4 Petrova (WTA 10, waarmee zij een 1ste maal tegen een speelster uit de Top-10 won) en daarna reekshoofd nr 6 Bartoli;
- bereikte de halve finale in Fès (versloeg o.a. reekshoofd nr 3 Pavlyuchenkova; gaf op wegens ziekte tegen het 1ste reekshoofd en latere winnares Medina Garrigues).
* MEI
- Bereikte de 2de ronde in Estoril (verloor van reekshoofd nr 6 Makarova met 7-5 in de 3de set);
- verloor in de 1ste ronde in Warsaw (verloor van Zakopalova in 3 sets);
- bereikte de 3de ronde op Roland Garros (versloeg onderweg reekshoofd nr 28 Bammer; verloor van reekshoofd nr 7 Kuznetsova).

Melinda wint Cincinnatie.
Melinda na haar overwinning tegen Ana Ivanovic in Cincinnati.

* JUNI
- Bereikte de kwartfinale in Birmingham (als reekshoofd nr 16 seed, versloeg onderweg reekshoofd nr 3 Wozniak; verloor van Mirza);
- gaf op wegens kwetsuur aan de achillespees in 's-Hertogenbosch;
- verloor in de 1ste ronde op Wimbledon (verloor van reekshoofd nr 17 Mauresmo in 3 sets).
* JULI
- Gaf op wegens kwetsuur aan de achillespees in Bastad;
- bereikte de 2de ronde in Stanford (verloor van reekshoofd nr 1 Serena Williams).
* AUGUSTUS
- Verloor in de 1ste ronde in Los Angeles (verloor van Makarova in 3 sets);
- bereikte de 3de ronde in Cincinnati (versloeg Ivanovic (WTA 11, waarmee zij een 3de maal tegen een speelster uit de Top-20 won), opgave tegen reekshoofd nr 8 Wozniacki wegens kwetsuur aan de lage rug;
- maakte haar debuut in de Top 50 op 24 augustus (steeg van 52 naar 50);
- bereikte de 2de ronde op de US Open (verloor van reekshoofd nr 2 Serena Williams).
* SEPTEMBER
- Won eerste WTA enkeltitel in Quebec City (als reekshoofd nr 5, versloeg reekshoofd nr 1 Petrova en vervolgens reekshoofd nr 3 Wozniak op weg naar de finale, en vervolgens reekshoofd nr 4 Safarova voor de titel);
- maakte nadien haar debuut in de Top 40 op 21 september (steeg van 52 naar 37).
* OKTOBER
- Bereikte de 2de ronde in Bejing (verloor van Elena Dementieva, reekshoofd nr 4);
- bereikte de kwartfinales in Osaka (verloor van Francesca Schiavone, reekshoofd nr 4).
- verloor in de B-Masters in Bali van Aravane Rezai en Sabine Lisicki.

2010

* In het Brisbane International toernooi bereikte Melinda de kwartfinale waarin zij verloor van Justine Henin met 2-6, 6-3 en 6-7(7). Zij versloeg eerst Lucie Hradecka en Barbora Zahlavova Strycova. In het dubbel bereikte zij zelfs, samen met Arantxa Parra Santonja, de finale, verloren met 2-6, 7-6(7) en 10-4 tegen A. Hlavackova / L. Hradecka.

Melinda in Brisbane.
Uitgeschakeld door Justine Henin in de kwartfinale van het toernooi van Brisbane 2010.

* Op het toernooi van Moorilla Hobart International (International, Hard/Outdoors, $220.000) van 10 tot 16 januari verloor Melinda van de Argentijnse Gisela Dulko in de eerste ronde met 6-4 en 6-2.
* Van 18 tot 31 januari werd de Australian Open (Grand Slam, Outdoors Hardcourt) gespeeld in Melbourne. Melinda verloor reeds in de eerste ronde tegen de Zwitserse Stefanie Voegele (19 jaar, WTA 74) met 5-7, 7-6 en 7-9.
In het dubbel won zij samen met Natalie Grandin (Zuid-Afrika) de eerste ronde tegen Sabine Lisicki (Duitsland) / Aravane Rezai (Frankrijk) met 6-3 en 6-2. In de tweede ronde werd het een verlies met 5-7 en 4-6 tegen Alisa Kleybanova (Rusland) / Francesca Schiavone (Italië)

* Van 14 tot 20 februari werd het Barclays Dubai Tennis Championships gespeeld in de Verenigde Arabische Emiraten (Premier, Outdoors Hard, $2.000.000). In de eerste ronde verloor Melinda tegen Flavia Pennetta (Italië, 27 jaar, WTA 11), onmiddellijk een zware dobber, met 4-6 en 1-6.
* Van 22 tot 28 februari werd het de Malaysian Open 2010 gespeeld in Kuala Lumpur (International, Hard, $220.000). In de eerste ronde verloor Melinda van de Chinese Zi Yan (19 jaar, WTA met 6-3, 5-7 en 6-7(5). In het dubbel verloor zij samen met Natalie Grandin (Zuid-Afrika) in de eerste ronde van Alisa Kleybanova (Rusland) / Zi Yan (China) met 6-2 en 6-1.

* Van 8 tot 21 maart werd de BNP Parisbas Open gespeeld in Indian Wells, Californië, USA (Premier, Outdoors Hard, $4.500.000) gespeeld. Ook hier verloor Melinda in de eerste ronde tegen Kimiko Date Krumm (Japan, 39 jaar, WTA 62), met 6-2 en 6-2.
* Het volgend toernooi, de Sony Ericsson Open, Miami, in FL-USA, (Premier, Outdoors Hard, $4.500.000) werd gespeeld van 22 maart tot 4 april. Melinda versloeg in de eerste ronde Arantxa Rus (Nederland, 19 jaar, WTA 115) met 3-6, 6-1 en 7-6(6). In de tweede ronde werd zij verslagen door Maria Kirilenko (Rusland, 23 jaar, WTA 30) in drie sets: 6-4, 2-6 en 6-7(4).
* Van 5 tot 11 april werd in Ponte Vedra Beach (Florida, USA) het MPS GROUP Championships (International, Outdoors Green Clay, $220.000) gespeeld. In de eerste ronde kwam Melinda uit tegen Dominika Cibulkova (Slowakije, 20 jaar, WTA 29), maar verloor met 1-6 en 4-6.

* Het volgende toernooi, de Family Circle Cup, vond plaats in Charleston, USA, van 12 tot 18 april (Premier, Outdoors Green Clay, $700.000), waar zij in de eerste ronde verloor van de Nederlandse Michaella Krajicek (21 jaar, WTA 141) met 7-6(9) en 6-3.
In het dubbel won zij samen met de Canadese Sharon Fichman de eerste ronde van het USA duo Julie Ditty / Carly Gullickson met 6-4 en 6-4. In de tweede ronde verloren zij van de latere winnaars van het toernooi Liezel Huber (USA) / Nadia Petrova (Rusland) met 7-5 en 6-1.
* Van 26 april tot 1 mei werd de GP de SAR La Princesse Lalla Meryem in Fes, Marokko, (International, Outdoors Red Clay, $220.000), gespeeld. Melinda verloor in het enkel in de eerste ronde nipt van de Tjechische Renata Voracova (26 jaar, WTA 106) met 6-4 en 7-6(5).
In het dubbel won zij de eerste ronde samen met de Spaanse Arantxa Parra Santonja tegen het duo Karolina Kosinska (Polen) / Laura Thorpe (Frankrijk) met 6-0 en 6-1. In de tweede ronde verloren zij met 2-6 en 6-7(3) van Vesna Manasieva (Rusland) / Klara Zakopalova (Tsjechië).
* Van 3 mei tot 9 mei wordt de Estoril Open in Estoril (Portugal) (International, Outdoors Red clay, $220.000) gespeeld. Melinda verloor in de eerste ronde van Stefanie Voegele (Zwitserland, 20 jaar, WTA 71) met 6-4 en 6-3.
In het dubbel won zij in de eerste ronde samen met de Spaanse Arantxa Parra Santonja van het duo Carmen Klaschka (Duitsland) / Sandra Klemenschits (Oostenrijk) met 7-5 en 6-3. In de tweede ronde kwamen zij uit tegen Vitalia Diatchenko (Rusland) / Aurelie Vedy (Frankrijk), met een nederlaag tot gevolg met 5-7, 6-2 en 6-10.
* De Mutua Madrilena Madrid Open in Madrid (Spanje) (Premier, Outdoors Red clay, $4.500.000) werd gespeeld van 8 mei tot 16 mei 2010. In de eerste ronde enkel verloor Melinda van Alexandra Dulgheru (Roemenië, 20 jaar, WTA 43) met 1-6 en opgave.

* In Parijs werd van 23 mei tot 6 juni het tweede Grand Slam toernooi Roland Garros gespeeld (Outdoors Red Clay, $16,807,400). In de eerste ronde enkel verloor Melinda van de Zwitserse Julia Goerges (21 jaar, WTA 77) met 2-6 en 3-6. Ook in het dubbelspel kon zij samen met de Spaanse Arantxa Parra Santonja niet winnen tegen het duo Victoria Azarenka (Wit-Rusland) / Vera Zvonareva (Rusland. Zij verloren met 1-6 en 3-6.
* Van 7 tot 13 juni werd de AEGON Classic in Birmingham (Groot-Brittanië) gespeeld (International, Gras, $220,000). In de eerste ronde enkel verloor Melinda van de Nieuw-Zeelandse Marina Erakovic (22 jaar, WTA 629) met 5-7 en 4-6. Ook in het dubbel verloor zij, samen met Sara Errani (Italië), in de eerste ronde tegen het duo Vania King (USA) / Yaroslava Shvedova (Kazakhstan) met 6/7(1) en 3-6.
* Van 13 tot 19 juni werd de UNICEF OPEN in s'Hertogenbosch (Nederland) gespeeld (International, Gras, $220,000). In de eerste ronde enkel verloor Melinda van de Duitse Kristina Barrois, (28 jaar, WTA 74) met 5-7 en 2-6. In het dubbel won zij, samen met de Spaanse Arantxa Parra Santonja, de eerste ronde met 6-2 en 6-3. In de tweede ronde verloren zij echter met 4-6, 6-3 en 4-10 van het duo Vania King (USA) / Yaroslava Shvedova (Kazakhstan).
* In Londen werd van 21 juni tot 3 juli het Grand Slam toernooi op Wimbledon gespeeld (Outdoors Grass, $16,807,400). In de eerste ronde enkel verloor Melinda onmiddellijk tegen de Poolse Agnieszka Radwanska (21 jaar, WTA 9) met 4-6 en 7-6(7-2). Het was dit jaar haar 14de toernooi waarin zij reeds in de eerste ronde werd uitgeschakeld.
In het dubbelspel verloor zij, samen met de Spaanse Arantxa Parra Santonja, van Magdalena Rybarikova (Slovakije) / Klara Zakopalova (Tsjechië) met 3-6 en 6-7(7-3) in de eerste ronde.
* Wimbledon werd tevens haar laatste toernooi in een teleurstellend 2010. In juli speelde zij niet en in augustus zegde zij af voor de U.S. Open wegens een elleboogkwetsuur.

Het zit niet mee voor Melinda.
Ja Melinda, het zit niet altijd mee.

2011.
* ITF, HAMMOND, USA, 28 februari 2011, $25,000, Hardcourt.
Enkel:
  Qualifier-R32: Kichenok Lyudmyla (Oejraine, WTA 303) 6-3 en 6-3 (winst)
  Qualifier-R16: Cabeza Candela Estrella (Spanje, WTA 252) 6-4, 4-6 en 6-2 (winst)
  Round 32: Savinykh Valeria (Rusland, WTA 210) 6-1 en 7-6(4) (verlies)
Dubbel met Coin J. (Frankrijk):
  Round 16: Couts Kimberly/ El Tabakh Heidi (WTA 492) 6-7(6), 6-3 en 6-4 (winst)
  Kwartfinale: Nagle Courtney/ Weinhold Ashley (WTA 414) 6-0 en 6-2 (verlies)
* ITF, CLEARWATER, USA, 7 maart 2011, $25,000, Clay.
Enkel:
  Qualifier-R32: Giorgi, Camila (Italië, WTA 274) 6-1 en 7-6(1) (winst)
  Qualifier-R16: Dabrowski, Gabriela (Canada, WTA 504) 6-4 en 6-2 (winst)
  Round 32: Foretz Gacon, Stephanie (Frankrijk, WTA 152) 3-6 en 5-5 (opgave)
Dubbel met Nagle C. (USA):
  Round 16: Foretz Gacon Stephanie/ Pavlovic Irena (WTA 239) 6-3 en 7-5 (verlies)
* Sony Ericsson Open, in Miami (USA), van 21 maart tot 3 april 2011, (premier mandatory, hardcourt, $4.500.000 ). In de eerste ronde enkel verlies tegen Sabine Lisicki (Duitsland, 21 jaar, WTA 217) met 3-6, 7-5 en 4-6. Geen dubbel.
* Family Circle Cup, in Charleston (USA), 4 tot 10 april 2011, (premier, $721.000, clay outdoors). Verlies in de eerste ronde tegen Eva Birnerova (Tjsjechië, jaar, WTA 133) met 5-7, 6-2 en 2-6. Geen dubbel.
* ITF, Osprey, USA, 11 april 2011, $25,000, Clay.
Kwalificaties: winst eerste ronde tegen Tamaryn Hendler (België, WTA 329), met 6-3 en 9-3, tweede ronde tegen Anne-Liz Jeukeng-Nkamgouo (USA, WTA 984) met 7-6(1) en 6-1.
Toernooi: eerste ronde tegen Maria Irigoyen (Argentinië, WTA 176) met 6-0 en 6-3, tweede ronde tegen Heidi El Tabakh (Canada, WTA 218) met 5-7, 6-3 en 6-4. Verlies in de kwartfinale tegen Caroline Garcia (Frankrijk, WTA 188) met 4-6, 6-4 en 2-6.
* ITF, Dothan, USA, 18 april 2011, $50,000, Clay.
Kwalificaties: winst in eerste ronde tegen Michelle Yang (Canada, WTA -) met 6-0 en 6-1, tweede ronde Shelby Rogers (USA, WTA 337) met 7-5 en 6-0, derde ronde tegen Gabriela Dabrowski (Canada, WTA 482) met 6-0 en 6-3.
Toernooi: winst tegen Petra Rampre (Slovenië, WTA 367) met 6-0, 1-6 en 6-4, tweede ronde tegen Iryna Bremond (Frankrijk, WTA 135) met 6-1 en 6-2, kwartfinale tegen Alexandra Stevenson (USA, WTA 247) met 6-3 en 6-3, halve finale tegen Alison Riske (USA, WTA 117) met 4-6, 7-5 en 6-2, finalewinst tegen Stephanie Foretz Gacon (Frankrijk, WTA 145) met 6-2 en 6-3.
* ITF, Charlottesville, USA, 25 april 2011, $50,000, Clay.
Verlies in de eerste ronde tegen Edina Gallovits-Hall (Roemenië, WTA 122) met 5-7 en 5-7.
* ITF, Indian Harbour Beach, USA, 2 mei 2011, $50,000, Clay.
Eerste ronde winst tegen Ester Goldfeld (USA, WTA 834) met 6-3 en 6-0, tweede ronde winst tegen Stephanie Dubois (Canada, WTA 141) met 7-5 en 6-3, derde ronde winst tegen Chichi Scholl (USA, WTA 393) met 6-3 en 6-0, halve finale winst tegen Irina Falconi (USA, WTA 118) met 6-1, 5-7 en 6-2, finale winst tegen Alison Riske (USA, WTA 114) met 4-6 6-1 6-4.
* ITF, Nottigham, Great Brittain, 30 mei, $75,000, Gras.
Kwalificaties: winst in eerste ronde tegen Emma Laine (Finland, WTA 283) met 6-1 en 6-3, tweede ronde tegen Arina Rodionova (Rusland, WTA 233) winst met 3-6, 6-3 en 6-2, derde ronde winst tegen Marina Erakovic (Nieuw-Zeeland, WTA 151) met 7-5 en 6-3.
Toernooi: winst tegen Heather Watson (Great-Brittain, WTA 93) met 7-6(4) en 6-4, in de tweede ronde verlies tegen Eleni Daniilidou (Griekenland, WTA 119) met 4-6 en 4-6.
* ITF, Nottigham 2, Great Brittain, 6 juni, $100,000, Gras.
Kwalificaties: winst in eerste ronde tegen Jazzamay Drew (Great-Brittain, WTA ) met 6-0 en 6-0, tweede ronde tegen Isabela Miro (Brazilië, WTA 1120) winst met 6-0 en 6-1, derde ronde winst tegen Elena Bogdan, (Roemenië, WTA 183) met 6-3 en 6-3.
Toernooi: verlies in de eerste ronde tegen Yvonne Meusburger (Oostenrijk, WTA 132) met 6-2, 2-6 en 5-7.
* In Londen werd van 20 juni tot 3 juli het Grand Slam toernooi op Wimbledon gespeeld (Outdoors Grass, $10,141,303). In de eerste ronde won Melinda verrassend van Samantha Stosur (Australië, 27 jaar, WTA 10) met 6-3 en 6-4. In de tweede ronde versloeg zij Anastasiya Yakimova (Wit-Rusland, 24 jaar, WTA 100) met 7-5 en 6-3. In de derde ronde verloor Melinda van de Chinese Shuai Peng (25 jaar, WTA 20) met 2-6 en 6-7(5).
In het dubbel verloor zij in de eerste ronde samen met de Roemeense Irina-Camelia Begu van het duo Nadia Petrova (Rusland) / Anastasia Rodionova (Australië), 6de reekshoofd, met 1-6 en 2-6.


Melinda op weg naar winst tegen Samantha Stosur (WTA 10) in Wimbledon (2011).
Melinda op weg naar winst tegen Samantha Stosur (WTA 10) in Wimbledon (2011).


* ITF, Lexington, USA, 18 juli 2011, $50,000, Hard.
Verlies in de eerste ronde tegen Chichi Scholl (USA, WTA 235) met 4-6, 6-2 en 4-6.
* Toernooi Washington DC, USA, 25 juli 2011, WTA International, $220,000, Hard, DecoTurf.
Verlies in de eerste ronde tegen Brengle, Madison (USA, WTA 222) met 6-7(5) 5-7.
* In New York werd van 29 augustus tot 11 september het Grand Slam toernooi, de US Open gespeeld (Outdoors Hard, $10,768,000). In de eerste kwalificatieronde won Melinda van Nicole Gibbs (USA, 18 jaar, WTA 647) met 3-6, 7-6(4) en 6-0. In de tweede kwalificatieronde versloeg zij Mariya Koryttseva (Oekraïne, 26 jaar, WTA 136) met 2-6, 6-3 en 6-4. In de derde kwalificatieronde verloor Melinda van de Nederlandse Michaella Krajicek (22 jaar, WTA 138) met 6-3, 0-6 en 5-7).
In het dubbel kwam zij niet in actie.
* Toernooi Bell Challenge in Quebec City (Canada) van 12 tot 18 september, WTA International, $220,000, Carpet. In de eerste ronde enkel won zij van Kathrin Woerle (Duitsland, 27 jaar, WTA 125) met 6-4, 1-6 en 6-3. In de tweede ronde verloor zij van eerste reekshoofd Daniela Hantuchova (Slowakije, 28 jaar, WTA 25) met 7-6(4), 4-6 en 3-6.
In het dubbel won zij samen met de Andrea Hlavackova (Tsjechië) de eerste ronde tegen Elena Bovina (Rusland) / Irena Pavlovic (Frankrijk) met 6-4 en 7-5. In de tweede ronde verloren zij van het USA duo Raquel Kops-Jones / Abigail Spears met 6-2, 6-7(4) en 6-10.
* ITF, Albuquerqu, New Mexico, 19 september 2011, $75,000, Hard.
Verlies in de eerste ronde tegen Mirjana Lucic (Kroatië) met 5-7 en 0-2 (opgave). In het dubbel: verlies in de eerste ronde met M. Washington (USA) tegen Brittany Augustine/ Whitney Jones, met 4-6 en 6-7(4).
* Beijing, China, WTA Tour, 1 oktober 2011, $4,500,000, Hard.
Winst in de eerste ronde tegen Irina Falconi (USA) met 6-2 en 7-5. Verlies in de tweede ronde tegen Laura Robson (Groot-Britannië) met 6-3, 3-6 en 6-7(4).
Verlies in de eerste ronde dubbel met A. Amanmuradova (Oezbekistan) tegen Iveta Benesova/Barbora Zahlavova Strycova, met 6-7(4), 6-4 en 7-10.
* Osaka, Japan, WTA Tour, 10 oktober 2011, $220,000, Hard.
Verlies in de eerste ronde tegen Marion Bartoli (Frankrijk) met 2-6 en 2-6.
Verlies in de eerste ronde dubbel met K. Marosi (Hongarije) tegen Eleni Daniilidou/Mandy Minella, met 6-4, 2-6 en 3-10.

2012.
* Brisbane International, Australië, 1 tot 8 januari 2012, Premier, $655,000, Hardcourt.
Enkel: Round 32: Vania King(USA, WTA 75) 3-6 en 4-6 (verlies)
* Apia International Sydney, Australië, 8 tot 13 januari 2012, Premier, $637,000, Hardcourt.
Enkel:
  Qualifier-R64: Silvia Soler-Espinosa (Spanje, WTA 804) 6-2 en 6-1 (winst)
  Qualifier-R32: Barbora Zahlavova Strycova (Tsjechië, WTA 454) 7-6(3), 5-7 en 6-4 (winst)
  Qualifier-R16: Eleni Daniilidou (Griekenland, WTA 88) 6-7(5), 6-4 en 6-4 (winst)
  Round 32: Chanelle Scheepers (Zuid-Afrika, WTA 39) 4-6 en 2-6 (verlies)
* Australian Open, Melbourne, Australië, 16 tot 28 januari 2012, Grand Slam, $12,122,762, Hardcourt.
Enkel:
  Qualifier-R128: Tammy Patterson (Austalië, WTA 510), 6-1 en 6-3 (winst)
  Qualifier-R64: Nina Bratchikova (Rusland, WTA 136) 3-6 en 6-7(5) (verlies)

Vuist gebald. Op naar het volgende punt.
Vuist gebald. Op naar het volgende punt.

* Abierto Mexicano TELCEL , Acapulco, Mexico, 27 februari tot 3 maart 2012, International, $220,000, Clay.
Enkel:
  R32: Stephanie Dubois (Canada, WTA 90) 7-6(6) en 6-3 (winst)
  R16: Estrella Cabeza Candela (Spanje, WTA 165) 6-4 en 7-6(5) (verlies)
* BNP Paribas Open, Indian Wells, USA, 7 tot 18 maart 2012, Premier, $5,536,664, Hardcourt.
Enkel:
  Qualifier-R32: Alla Kudryavtseva (Rusland, WTA 108) 4-6, 6-2 en 6-2 (verlies)
* ITF, Clearwater, USA, 12 tot 19 maart 2012, $25,000, Hardcourt.
Enkel:
  R32: Marta Domachowska (Polen, WTA 175) 4-6, 6-2 en 7-5 (winst)
  R16: Garbine Muguruza Blanco (Spanje, WTA 209) 6-1, 4-6 en 3-6 (verlies)
* Sony Ericsson Open, Miami, USA, 19 maart tot 1 april 2012, Premier, $4,828,050, Hardcourt.
Enkel:
  Qualifier-R64: Patricia Mayr-Achleitner (Oostenrijk, WTA 96) 6-4, 6-4 (winst)
  Qualifier-R32: Laura Robson (Groot-Brittannië, WTA 120) 7-6(4) en 6-2 (winst)
  Round 128: Alberta Brianti (Italië, WTA 63) 6-1 en 6-2 (winst)
  Round 64: Na Li (China, WTA 8) 5-7 en 2-6 (verlies)
* ITF, Osprey, USA, 26 maart tot 1 april 2012, $50,000, Clay.
  Enkel:
  R32: Lucie Hradecka (Tsjechië, WTA 68) 2-6, 7-6(4) 3-6 (verlies)
* Family Circle Club, Charleston, USA, 30 maart tot 8 april 2012, Premier, $740,000, Clay
  Enkel:
  Qualifier-R64: Hayley Carter (USA, WTA 945) 6-1 en 6-1 (winst)
  Qualifier-R32: CocoVandeweghe (USA, WTA 165) 3-6, 6-4 en 6-0 (winst)
  R64: Anastasia Rodionova (Australië, WTA 98) 2-6, 6-2 en 1-6 (Verlies)
* e-Boks Open, Copenhagen, Denemarken, 9 tot 15 april 2012, International, $220,000, Hardcourt
  Enkel:
  Qualifier-R32: Maria Abramovic (Kroatië, WTA 303) 6-3, 7-6(3) (winst)
  Qualifier-R16: Kathrin Woerle (Duitsland, WTA 189) 4-6, 6-3 en 6-2 (winst)
  Q-Q: Amra Sadikovic (Zwitserland, WTA 209) 2-6 7-6(1) en 6-3 (winst)
  R32: Anne Keothavong (Groot-Brittannië, WTA 73) 6-4, 2-6 en 3-6 (verlies)
* Grand Prix de SAR La Princesse Lalla Meryem , Fès, Marokko, 23 tot 28 april 2012, International, $220,000, Clay/Outdoors
  Enkel:
  Qualifier-R32: Bye
  Qualifier-R16: Jani Reka-Luca, (Hongarije, WTA 155) 6-1 en 6-4 (winst)
  Q-Q: Ekaterina Ivanova (Rusland, WTA 161) 6-0 en 6-4 (winst)
  R32: Petra Cetkovska (Tsjechië, WTA 30) 4-6 en 2-6 (verlies)
 Dubbel: Czink Melinda/Chanelle Scheepers (Zuid-Afrika) tegen Olga Govortsova (Wit-Rusland)/ Olga Savchuk (Ukraïne) met 1-6 en 3-6 (verlies) 
* Budapest Grand Prix , Budapest, Hongarije, 30 april tot 5 mei 2012, International, $220,000, Red Clay
  Enkel:
  Qualifier-R32: Kristina Mladenovic (Frankrijk, WTA 161) 4-6, 6-3 en 6-4 (winst)
  Qualifier-R16: Romana Tabak (Slowakije, WTA 244) 6-2 en 6-2 (winst)
  R16: Mervana Jugic-Salkic (Bosnië-Herzegovina, WTA 358) 6-7(3), 6-0 en 6-3 (winst)
  R8:
  Dubbel: Czink Melinda/Jani Reka-Luca (Hongarije) tegen Marina Erakovic (Nieuw-Zeeland)/Elena Vesnina (Rusland) met 1-6 en 4-6 (verlies)
* ITF, Cagnes-Sur-Mer, Frankrijk, 7 mei 2012, $100,000, Clay
 Enkel:
  R32: Timea Babos (Hongarije, WTA 64) 3-6, 7-6(4) en 6-2 (winst)
  R16: Urszula Radwanska (Polen, WTA 93) 6-3 en 6-2 (winst)
  Q-Fin: Caroline Garcia (Frankrijk, WTA 155) 7-5, 6-7(8) 4-6 (verlies)
* ITF, Saint Gaudens, Frankrijk, 14 mei 2012, $50,000, Clay
 Enkel:
  R32: Aravane Rezai (Frankrijk, WTA 138) 4-6 en 1-6 (verlies) 
* In Parijs werd van 27 mei tot 9 juni het tweede Grand Slam toernooi Roland Garros gespeeld (Outdoors Red Clay, $11,315,740).
In de eerste ronde enkel won Melinda van de Engelse Anne Keothavong, (28 jaar, WTA 81) met 6-1 en 6-2. In de tweede ronde verloor zij van de Russische Anastasia Pavlyuchenkova (20 jaar, WTA 25) met 6-4, 3-6 en 3-6.
* ITF, Nottingham, Groot-Britannië, 4 juni, $75,000, gras
  R32: Anna Tatishvili, (Georgië, WTA 70) 2-6, 6-3 en 6-7(2) (verlies) 
* Burmingham AEGON Classic, Groot-Britannië, International, 11 juni, $220,000, gras
  R64: Anna Tatishvili, (Georgië, WTA 70) 7-6(5), 3-6 en 6-3 (winst)
  R32: Daniela Hantuchova (Slovakije, WTA 24) 7-5 en 7-6(5) (winst)
  R16: Su-Wei Hsieh (Taiwan, WTA 65) 1-6 en 2-6 (verlies) 
* Van 25 juni tot 7 juli werd het derde Grand Slam toernooi gespeeld op Wimbledon (Outdoors gras, $11,174,883).
Enkel:
  Qualifier-R128: Victoria Larriere (Frankrijk, WTA 182) 7-6(1) en 6-4 (winst)
  Qualifier-R64: Maria Joao Koehler (Portugal, WTA 202) 7-6(4), 2-6 en 8-6 (winst)
  Qualifier-R32: Marta Sirotkina (Rusland, WTA 216) 6-3 en 6-2 (winst)
  R128: Johanna Larsson (Zweden, WTA 92) 6-0 en 6-2 (winst)
  R64: Serena Williams (USA, WTA 6) 1-6 en 4-6 (verlies)
* Bank of the West Classic in Stanford, USA (premier, hardcourt open, $740,000) van 9 tot 15 juli.
  R32 Coco Vandeweghe, (USA, WTA 120) 4-6 en 1-6 (verlies)
* Mercury Insurance Open in Carlsbad, USA (premier, hardcourt open, $740,000) van 16 tot 22 juli.
  R32 Sesil Karatantcheva (Kazakhstan, WTA 105) 7-6(4) en 6-2 (winst)
  R16 Jelena Jankovic (Servië, WTA 19) 6-2, 4-6 en 4-6 (verlies)
* Citi Open in Washington DC, USA (international, blue hardcourt open, $220,000) van 27 juli tot 4 augustus.
  R32 Anna Chakvetadze (Rusland, WTA 311) 6-2, 4-6 en 7-5 (winst)
  R16 Anastasia Pavlyuchenkova (Rusland, WTA 28) 2-6, 6-2 en 3-6 (verlies)
* Western & Southern Open in Cincinnati, USA (premier, blue hardcourt open, $2,168,400) van 13 tot 19 augustus.
  Q-R64 Melanie Oudin (USA, WTA 106) 6-3 en 6-4 (winst)
  Q-R16 Casey Dellacqua (Austalië, WTA 109) 4-6 en 6-7(2) (verlies)
* Texas Tennis Open, in Dallas, USA (International, $220,000, Outdoors Hardcourt) van 19 tot 24 augustus.
  Q-R16 Asia Muhammed (USA, WTA 553) 6-4, 2-6 en 6-1 (winst)
  Q-R8 Eugenie Bouchard (Canada, WTA 194) 4-6 en 2-6 (verlies)
* US Open, Flushing Meadows, New York (USA), (Grand Slam, Outdoors Hardcourt, $11,517,008), van 27 augustus tot 8 september.
In de eerste ronde enkel
diende zij onmiddellijk Maria Sharapova (Rusland,25 jaar, WTA 3) te bekampen.
Melanda verloor met 6-2 en 6-2.
Ook in het dubbel verloor zij met haar landgenote Szávay Ágnes in de eerste ronde van het Tsjechische duo Andrea Hlavackova / Lucie Hradecka met 2-6 en 4-6.
* GRC Bank Guangzhou International Women's Open, in Guangzou, China ($220,000, Outdoors Hardcourt) van 17 tot 22 september
  R32 Urszula Radwanska (Polen, WTA 39) 6-7(1) en 2-6 verlies
* Toray Pan Pacific Open, in Tokio, Japan ($2,168,400, Outdoors Hardcourt) van 23 tot 29 september.
  Q-R32 Silvia Soler-Espinosa (Spanje, WTA 89) 6-4, 2-6 en 4-3 (opgave en verlies)

2013.
* Shenzhen Longgang Gemdale Open, China, 30 december 2012 tot 5 januari 2013, International, $500,000, Hardcourt.
Enkel: Round 32: Su-Wei Hsieh (Taipe, WTA 27) 3-6 en 2-6 (verlies)
* Apia International Sydney , Australië, 6 tot 11 januari 2013, Premier, $690,000, Hardcourt.
Enkel: Q-R64: Madison Keys (USA, WTA 105) 2-6 en 2-6 (verlies)
* Australian Open, Melbourne, Australië, 13 tot 25 januari 2013, Grand Slam, $13,712,772 , Hardcourt.
Enkel: R128: Ana Ivanovic (Servië, WTA 13) 6-2 en 6-1 (verlies)
Dubbel met Bojana Jovanovski (Servië):
  R64 tegen Simona Halep (Roemenië) / Arantxa Rus (Nederland) (WTA 543) 4-6, 6-2 en 7-6(7) (winst)
  R32 tegen Natalie Grandin (Zuid-Afrika) / Vladimira Uhlirova (Tsjechië) (WTA 77) 3-6 en 3-6(verlies)

Winnaars dubbel Midland, links, Mirjana Lucic-Baroni en Melinda Czink.
Winnaars dubbel Midland, links, Mirjana Lucic-Baroni en Melinda Czink, poseren met verliezend team Maria-Fernanda Alves en Samantha Murray.

* Midland, USA, 4 februari 2013, ITF, $100,000, Hardcourt.
Enkel:
  C Chieh-Yu Hsu (USA, WTA 286) 6-3 en 7-5 (winst)
  R16 Jessica Pegula (USA, WTA 151) 4-6 en 4-6 (verlies)
Dubbel met Mirjana Lucic-Baroni (Kroatië):
  R16 tegen Liga Dekmeijere (Letlan) / Stephanie Foretz Gacon (Frankrijk) (WTA 159) 4-6, 7-6(7) en 11-9 (winst)
  Kwart-finale tegen Alexa Glatch (USA) / Asia Muhammad (USA) (WTA 479) 6-3 en 6-3 (winst)
  Halve finale tegen Jill Craybas (USA) / Coco Vandeweghe (USA) (WTA 575) 7-6(7) en 6-0 (winst)
  Finale tegen Maria Fernanda Alves (Brazilië) / Samantha Murray (Groot-Britannië) (WTA 486) 5-7, 6-4 en 10-7 (winst)

* Memphis, USA, 17 februari 2013, $235,000, Hardcourt
Enkel:
  R32 Olga Puchkova (Rusland, WTA 111) 4-6, 6-3 en 6-3 (winst)
  R16 Sabine Lisicki (Duitsland, WTA 40) 6-7(7), 6-4 en 2-6 (verlies)
Dubbel met Mirjana Lucic-Baroni (Kroatië):
  R16 tegen Lindsay Lee-Waters (USA) / Jessica Pegula (USA) (WTA 185) 3-6 en 4-6 (verlies)
* Florianopolis, Brazilië, 23 februari 2013, $235,000, Hardcourt
Enkel:
  R32 Yaroslava Shvedova (Kzakhstan, WTA 34, 2-6, 6-4 en 6-2 (winst)
  R16 Beatriz Haddad Maia (Brazilië, WTA 634) 1-6, 6-2 en 7-6(7) (winst)
  Q Kristina Mladenovic (Frakrijk, WTA 58) 4-6 en 3-6 (verlies)
Dubbel met Monica Niculescu (Roemenië):
  R16 tegen Maria Fernanda Alves (Brazilië) / Mirjana Lucic-Baroni (Kroatië) (WTA 280) 5-7 en 4-6 (verlies)
* BNP Paribas Open, Indian Wells, USA, 6 maart 2013, Premier, $6,020,268, Hardcourt
Enkel:
  Q-R64 Julia Cohen (USA, WTA 126) 6-7(2), 6-4 en 7-5 (winst)
  Q-R32 Mallory Burdette (USA, WTA 125) 2-6 en 1-6 (verlies)
* Sony Open Tennis, Miami, USA, 19 maart 2013, Premier, $5,185,625, Hardcourt
Enkel:
  Q-R64 Julia Cohen (USA, WTA 128) 6-4 en 6-1 (winst)
  Q-R32 Elina Svitolina (Ukraine, WTA 87) 7-6(7) en 6-4 (winst)
  R128 Olga Govortsova (Wit-Rusland, WTA 64) 6-3, 3-6 en 2-6
(verlies)
* Family Circle Cup, Charleston, USA, 1 april 2013, Premier, $795,707, Clay Outdoor
Enkel:
  R64 Mathilde Johansson (Frankrijk, WTA 81) 7-5, 3-6 en 5-7 (verlies)
* GP SAR La Princesse Lalla Meryem, Marrakech, Marokko, 22 april 2013, International, $235,000, Clay (Outdoor)
Enkel:
  R32 Flavia Pennetta (Italië, WTA 113) 1-2 en 6-7(7) (verlies)
* Trnava, Slowakije, 6 mei 2013, ITF, $75,000, Clay (Outdoor)
Enkel:
  R32 Paula Ormaechea (Argentinië, WTA 146) 6-1, 1-6 en 2-6 (verlies)
Dubbel met Reka-Luca Jani (Hongarije):
  
R16 tegen Valentyna Ivakhnenko (Oekraine) / Kateryna Kozlova (Oekraine) (WTA 277) 2-6 en 5-7 (verlies)
* Praag, Tsjechië, 13 mei 2013, ITF, $100,000, Clay (Outdoor)
Enkel:
  R32 Lucie Hradecka (Tsjechië, WTA 113) 6-3 en 7-6(7) (winst)
  R16 Barbora Zahlavova Strycova (Tsjechië, WTA 151) 6-1, 4-6 en 3-6 (verlies)
Dubbel met Elina Svitolina (Oekraine):
  R16 tegen Nina Bratchikova (Rusland) / Alexandra Cadantu (Roemenië) (WTA 263) 1-6 en 3-6 (verlies)
* Brussels Open, Brussels, BELGIE, 20 mei 2013, International, $690,000, Clay (Outdoor)
Enkel:
  Q-R32 Shuai Zhang (China, WTA 125) 4-6 en 5-7 (verlies)
Dubbel met Bojana Jovanovski (Servië):
  R16 tegen Olga Govortsova (Wit-Rusland) / Alicja Rosolska (Polen) (WTA 105) 1-6 en 1-6 (verlies)
* Roland Garros, Paris, Frankrijk, 26 mei 2013, Grand Slam, $12,957,474 // Clay (Outdoor)
Enkel:
  R128 Francesca Schiavone (Italië, WTA 50) 0-6 en 6-7(7) (verlies)
* Nottingham, Groot-Britannië, 3 juni 2013, ITF, $75,000, Grass (Outdoor)
Enkel:
  R32 Kristyna Pliskova (Tsjechië, WTA 102) 3-6, 6-1 en 7-6(7) (winst)
  R16 Tara Moore (Groot-Britannië, WTA 194) 6-1 en 7-5 (winst)
  Q Petra Martic (Kroatië, WTA 108) 4-6 en 4-6 (verlies)
Dubbel met Vesna Dolonc (Servië):
  R16 tegen Naomi Broady (Groot-Britannië) / Anna Smith (Groot-Britannië) (WTA 1211) 0-6, 6-3 en 8-10 (verlies)
* Aegon Classic, Birmingham, Groot-Britannië, 10 juni 2013, Premier, $235,000, Grass (Outdoor)
Enkel:
  R64 Heather Watson (Groot-Britannië, WTA 54) 4-6 en 6-7(7) (verlies)

Resultaten:

Behaalde Titels Enkel ITF: 20
 - 2001: Istanbul 1-Turkije, Raleigh NC-USA, Aventura FL-USA
 - 2002: Miami FL-USA, Saltillo-Mexico, Monterrey-Mexico, Matamoros-Mexico, Sea Island GA-USA
 - 2003: Bromma-Zweden, Lenzerheide-Zwitserland, Modena-Italië, Puebla-Mexico
 - 2004: Waikoloa HI-USA, San Luis Potosi-Mexico
 - 2007: Waikoloa HI-USA, Washington DC-USA, Ashland KY-USA
 - 2008: Pittsburgh PA-USA
 - 2011: Dothan AL-USA, Indian Harbour Beach FL-USA
Behaalde Titels Dubbel ITF: 10
 - 2001: Greenville, SC-USA (w/Devidze), Raleigh, NC-USA (w/Baker)
 - 2003: Palm Beach Gardens, FL-USA (w/Krauth)
 - 2007: Boston, MA-USA (w/Grandin), Lexington, KY-USA (w/Lee-Waters), Albuquerque, NM-USA (w/Haynes)
 - 2008: Las Vegas, NV-USA (w/Voracova), Zagreb-Kroatië (w/Rao), Pittsburgh, PA-USA (w/Lee-Waters)
 - 2013: Midland, USA, (w/Mirjana Lucic-Baroni)
Behaalde Titels Enkel WTA: 1
 - 2009: Quebec City, Canada
Behaalde Titels Dubbel WTA: 0
 
Andere
Hongaars Fed Cup Team, 2003-04, 2006;
Hongaars Olympisch Team, 2004.
 
Carrière:
Winst-Verlies verhouding enkel: 437 - 325 (tot 10/3/2015)
Winst-Verlies verhouding dubbel: 126 - 147 (tot 10/3/2015)
Prijzengeld : $1,504,389 (tot 10/3/2015)


Andere resultaten WTA
ENKELSPEL DUBBELSPEL
Finales: (1) Finales: (1)
2010 Canberra 2010 Brisbane (w/Parra Santonja).
   
Halve finales: (3) Halve finales: ()
2005 Canberra    
2006 Bangalore    
2009 Fès    
     
Kwartfinales: (14): Kwartfinales: ()
2003 Helsinki


 
2005 Kolkata    
2006 Canberra, Pattaya City, Rabat, Bali    
2007 Bangalore    
2008 Québec City    
2009 Hobart, Charleston, Birmingham, Osaka    
2010 Brisbane    
2011 Osprey    


     

 

===  WTA  Tour  Ranking  History  ===
Czink Melinda
Ranking huidig seizoen Enkel
2013: 366 (10/3/2015)
Einde seizoen Enkel
2000: 660
2001: 328
2002: 178
2003: 83
2004: 131
2005: 92
2006: 94
2007: 126
2008: 103
2009: 38
2010: 311
2011: 140
2012: 95
2013: gestopt
Hoogste Ranking ooit Enkel Nr. 37 (30 september 2009)
 
Ranking huidig seizoen Dubbel 2013: 747 (10/3/2015)
Einde seizoen Dubbel2009: 112
2010: 109
2011: 474
2012: 1124
2013: gestopt
Hoogste Ranking ooit Dubbel Nr. 78 (10 mei 2010)
 

Race to the Sony Ericsson WTA Tour Championships
 
Ranking huidig seizoen Enkel 2013: 883 (10/3/2015)
Einde seizoen Enkel

2010: 334
2011: 628
2012: 625
2013: gestopt
Ranking huidig seizoen Dubbel

2013: 172 (10/3/2015)

Einde seizoen Dubbel

2010: 62
2011: 384
2012: ---
2013: gestopt
 


===  Grand Slams ===
Resultaten Grand Slam Enkel als PROF
 

Australian Open

Roland Garros

Wimbledon

US Open

2003

1ste ronde (tegen Chanda Rubin) kwalificatie 2de ronde (tegen Katalin Marosi)
--
3de ronde (tegen Lindsay Davenport)

2004

2de ronde (tegen Vera Szonarova) 1ste ronde (tegen Virginia Ruano Pascual) 1ste ronde (tegen Alicia Molik) 1ste ronde tegen Maria Elena Camerin)

2005

--
--
1ste ronde (tegen Amelie Mauresmo) kwalificatie 1ste ronde (tegen Els Callens)

2006

1ste ronde (tegen Meng Yuan) 2de ronde (tegen Anastasia Myskina) 2de ronde (tegen Amy Frazier) 1ste ronde (tegen Aiko Nakamura)

2007

1ste ronde (tegen Virginia Ruano Pascual) 1ste ronde (tegen Tzipora Obziler) 1ste ronde (tegen Ana Ivanovic) kwalificatie 3de ronde (tegen Jorgelina Cravero)

2008

kwalificatie 2de ronde (tegen Sabine Lisicki) kwalificatie 1ste ronde (Hana Sromova) kwalificatie 1ste ronde (Alina Jidkova) kwalificatie 1ste ronde (Sloane Stephens)
2009
2de ronde (tegen Jie Zheng) 3de ronde (tegen Svetlana Kuznetsova) 1ste ronde (tegen Amelie Mauresmo) 2de ronde (tegen Serena Williams)

2010

1ste ronde (tegen Stefanie Voegele) 1ste ronde (tegenJulia Goerges) 1ste ronde (tegen Agnieszka Radwanska)
--
2011
--
--
3de ronde (tegen Shuai Peng)
--
2012
1ste ronde (tegen Nina Bratchikova)
2de ronde (tegen Anastasia Pavlyuchenkova)
2de ronde (tegen Serena Williams)
--
2013
1ste ronde (tegen Ana Ivanovic )
1ste ronde (tegen Francesca Schiavone )
------------
--
         
Resultaten Grand Slam Dubbel als PROF
 

Australian Open

Roland Garros

Wimbledon

US Open

2003

--
--
--
--

2004

1ste ronde (met Kapros Anikó)
--
--
--

2005

--
--
--
--

2006

--
1ste ronde (met Kaia Kanepi) 1ste ronde (met Vania King) 1ste ronde (met Adriana Serra Zanetti)

2007

--
--
--
--

2008

--
--
1ste ronde (met Ipek Senoglu)
--
2009
--
1ste ronde (met Natalie Grandin) 1ste ronde (met Natalie Grandin) 1ste ronde (met Natalie Grandin)

2010

2de ronde (met Natalie Grandin)
1ste ronde (met Arantxa Parra Santonja)
1ste ronde (met Arantxa Parra Santonja)
--
2011
--
--
1ste ronde (met Irina-Camelia Begu)
--
2012
--
--
--
--
2013
2de ronde (met Bojana Jovanovski)
--
--
--
         

http://www.sonyericssonwtatour.com/2/players/playerprofiles/PlayerBio.asp?PlayerID=311872

http://www.sonyericssonwtatour.com/tournaments/


http://www.tenniscorner.net/index.php?corner=w&action=players&playerid=SZA002